top of page
Sant'Angelo
Festival 2020

DERDE FESTIVAL IN SANT'ANGELO IN PONTANO, SAVE THE DATE:

van vrijdagavond 29 mei tot en met dinsdag 2 juni 2020

Sant'Angelo in Pontano ligt in midden Italië, het gebied waar drie jaar geleden binnen een half jaar negen aardbevingen huishielden. In 2017 hebben we daar samen met Nederlandse, Italiaanse en Engelse vrienden uit het dorp een festival georganiseerd, met als belangrijkste doel om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Het festival kwam zo goed aan bij de inwoners, dat ze er zelf een traditie van hebben willen maken; in 2018 volgde dan ook een tweede festival. Bij beide festivals waren er telkens rond de 100 Nederlandse bezoekers, maar omdat in 2019 het festival door omstandigheden niet plaats kon vinden en intussen zoveel mensen aan ons vroegen wanneer het volgende festival zich zou afspelen, laten we graag weten dat het derde festival nu voorbereid wordt. Het wordt gehouden rond Pinksteren 2020: van vrijdagavond 29 mei tot en met dinsdag 2 juni, de nationale feestdag in Italië.

 

Het programma zal er nóg gevarieerder uitzien dan vorige keren: klassieke muziek, popmuziek, jazz, dansmuziek, gespeeld door Italiaanse en Nederlandse musici. Voeg daarbij nog een uitgesproken ‘festivalsfeer’ in het dorp, op alle terrasjes de hele dag mensen aan de cappuccino of aperitivo. De gezamenlijke maaltijden, door onze dorpsgenoten uit Sant’Angelo gekookt, zijn ook een belevenis.
 

Niet alleen het festival zelf is zeer de moeite waard, maar Sant'Angelo in Pontano is ook nog eens een prachtig middeleeuws plaatsje en de provincie le Marche is nog steeds de 'onontdekte parel van Italië'. Lonely Planet riep Le Marche onlangs uit tot tweede beste vakantiedoel van de wereld!

 

De restauraties na de aardbevingen zijn intussen in volle gang, steeds meer mensen kunnen naar hun eigen huis terugkeren.

 Voor het festival van 2017 hebben we veel gulle giften gekregen. Wat er over zou blijven, zou besteed worden aan een ‘tentstructuur’ op een van de pleinen van Sant’Angelo. Die tentstructuur is er niet gekomen want er is intussen een houten buurthuis gebouwd, geschonken door Caritas, een katholieke hulporganisatie. We hebben toen besloten het resterende bedrag over te dragen aan het tweede festival in 2018.

Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen, de gemeente Sant’Angelo ondersteunt het festival met subsidie, maar om de traditie om ook Nederlandse musici in het festival te laten optreden in stand te houden, is wat extra geld nodig. De musici spelen belangeloos, maar voor hun reiskosten kunnen we je steun goed gebruiken! Vandaar dat we op deze website onder het kopje ‘steun’ een mogelijkheid bieden voor donaties.

In en rond Sant'Angelo zijn veel goede en mooie agriturismo's en B&B's te vinden. Het Sibillini gebergte met schitterende wandelmogelijkheden is een half uur rijden, evenals het strand van de Adriatische Zee. Je kunt er dus heel goed een vakantie aan vastknopen; hier een paar links naar informatie over Le Marche:

https://www.lonelyplanet.nl/reistips-and-trends/best-in-travel-2020-top-10-regios
https://www.ontdeklemarche.nl/
https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/le-marche/

Op de Italiaanse website http://santangelofestival.it/ en de Italiaanse Facebookpagina https://www.facebook.com/SantAngeloFestival/ zal in de loop van de tijd informatie over het programma van 2020 verschijnen.

Services
IMPRESSIE
Sant' Angelo

© 2017  Festival Sant Angelo 

Tel:+31(0)623468635

jandore@planet.nl

bottom of page